Temat Problem z malowaniem ścian ciemnym kolorem

Więcej
2024/06/28 10:48 #1 przez
Witam. Mam duży problem. Próbowałem już dwóch różnych farb, alenadal wychodzą mi plamy na ścianie po malowaniu. Wcześniej malowałem śnieżką , teraz kupiłem dekoral i nowy wałek i nadal to samo. Zamieszczam zdjęcie j  ak to wygląda. Malowałem już 5 razy i nadal to samo się dzieje. Proszę o pomoc .
Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
    2024/06/28 20:25 #2 przez
    Użytkownik odpowiedział w temacie Problem z malowaniem ścian ciemnym kolorem
    Cześć. Co ile czasu nakładałeś kolejne warstwy(czy kolejne warstwy miały czas wyschnąć). Czy po pomalowani do oceny efektów odczekałeś.24 godziny? Czym szpachlowałeś i czy dałeś szpachli wyschnąć i czym zagruntowałeś ?

Bogdan

• Wylogowany
    • Wiceprezes Regionu Łódzkiego
    • Wiceprezes Regionu Łódzkiego
    • Najlepszy Glazurnik w Łodzi, i Skromny ...
    Więcej
    2024/06/28 21:03 #3 przez
    Pasy od zbyt szybko wysychającej farby
    zamknij okna, zrób by było wilgotno w pomieszczeniu (np. nawilżacz powietrza itp.), dodaj wody do farby, maluj szybko
    Za tę wiadomość podziękował(a):

Więcej
    2024/06/28 21:57 #4 przez
    aha rozumiem, spróbuje rozcieńczyć farbę. W pokoju jest 26 stopni, okna otwarte, jest to nowy budynek, jeszcze tam nie mieszkamy. Poczekam na deszcz otworze okna i rozcieńcze farbę i spróbuje 6 raz :) Dziękuje za info.

Więcej
    2024/06/28 22:04 #5 przez
    Hej, malowałem już 5 razy. Z odstępami ok 2 dni. Szpachlowane było 2 miesiace temu i gruntowane z miesiac temu gruntem atlas NKP. Dodam, że już 5 pomieszczeń pomalowałem i nie było tego problemu. Teraz faktycznie tam jest ciepło, bo 27 stopni prawie, okno otwarte , farby nie rozcieńczałem nigdy.

Więcej
    2024/07/01 20:15 #6 przez
    Czasami dobrze jest rozcieńczyć farbę. Farba musi się rozlać na ścianie. Jak jest za ciepło farba przysycha i kiedy wracasz wałkiem "stawiasz" strukturę na sztorc. Ważne jest też zaczesywanie struktury w jedną stronę (ja robię to od góry do dołu).
    od 18:22 

Więcej
    2024/07/01 21:05 #7 przez
    Hej, oglądałem właśnie, dziś pomalowałem i rozcieńczyłem 5% objętości. Włączyłem nawilżacz powietrza, dodatkowo pogoda dziś sprzyjała. Zobaczymy jutro. Przy jasnych kolorach nie miałem nigdy problemu.

Więcej
    2024/07/08 19:49 #8 przez
    Nigdy się nie otwiera okien przy malowaniu i jak jest gorąco to obowiązkowo należy nawilżyć pomieszczenie.Nie musi być nawilżacz wystarczy gotować wodę w otwartym czajniku bo tej wilgoci musi być sporo.Oczywiście w takie pogody należy troszkę rozcieńczyć farbę (może wtedy gorzej kryć )ale farba się lepiej rozprowadzi

Więcej
    2024/07/08 19:59 #9 przez
    Dziękuje wszystkim, problem rozwiązany. Pomogło faktycznie nawilżenie pomieszczenia i rozcieńczenie farby .

Moderatorzy:

Poczta PW

Nie jesteś zalogowany.

Czas generowania strony: 0.281 s.